Kesätöihin OPlle

Ota urasi ensiaskeleet Suomen monipuolisimmassa yrityksessä

_
Hakuajat OPn kesätyötehtäviin 2017 ovat päättyneet. Hakemuksia saapui tänäkin vuonna tuhansia ja haluamme kiittää lämpimästi kaikkia hakijoita mielenkiinnosta OPta kohtaan!

 

Rekrytointiprosessin seuraava vaihe toteutetaan videohaastatteluna. Olemme jatkoon valittuihin hakijoihin yhteydessä maaliskuun aikana, joten jos hait kesätyöpaikkoihimme seuraathan sähköpostiasi aktiivisesti mahdollisen videohaastattelukutsun vuoksi. Videohaastatteluista jatkoon valitut hakijat haastatellaan henkilökohtaisesti rekrytoivien esimiesten toimesta, jotka tekevät myös lopullisen valintapäätöksen. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin rekrytointiprosessin lopputuloksesta viimeistään huhtikuun aikana.


Matkamme kohti monialaista palveluyritystä jatkuu. Pystyt seuraamaan matkaamme ja arkeamme sosiaalisen median kanavistamme. Mikäli et tänä vuonna vielä meille hakenut tai hakemaasi tehtävään tullut valituksi, olisi hienoa kuulla sinusta ensi vuonna, kun jälleen haemme kolleegoiksemme uusia osaajia.​ Tulemme myös jatkossa tarjoamaan monimuotoisia mahdollisuuksia päästä rakentamaan omaa asiantuntijuuttasi ja uraasi sen ensimetreistä lähtien.


Mukavaa kevään odotusta ja vuoden jatkoa. Ja menestystä opintoihin!.


OPn rekrytiimi

Myynti, asiakaspalvelu ja taustatehtävät

    __
Myynti- ja asiakaspalvelutehtävät sisältävät määrällisesti suuren osan OPn tarjoamista kesätyömahdollisuuksista. Tehtävät koostuvat erilaisista rahoitus- ja vakuutuspuolen myynti- ja asiakaspalvelutehtävistä, joissa kohtaamme henkilö- ja yritysasiakkaamme ammattimaisesti niin kasvokkain, puhelimitse kuin verkon kautta varmistaen heille luotettavan ja ammattitaitoisen asiakaskokemuksen.
Haemme asiakasrajapintaan tavoitteellisia, myynnillisiä ja rohkeita henkilöitä, jotka nauttivat asiakkaidemme kohtaamisista eri palvelukanavissa. Taustatehtävissä työskentelevät henkilöt tukevat ja tuottavat palveluita asiakasrajapinnassa työskenteleville henkilöille.

 

“Hain töitä viime keväänä vastavalmistuneena tradenomina. Kiinnostuin OP Tampereen kesätyönhausta, koska minulla oli jo vähän pankkikokemusta opiskeluajalta. Työskentelin kassalla ja yllätyin kuinka monipuolisesti erilaisiin asioihin törmäsin päivittäin. Parasta työssä ovat olleet mahtavat työkaverit ja se, että opin joka päivä jotain uutta. Työsopimustani myös jatkettiin kesän jälkeen, joka oli todella iloinen yllätys. Tämä työ vaatii iloista asiakaspalveluasennetta ja paineensietokykyä, koska välillä on kiireistä.”

— Elli Tiilimäki, #asiakasneuvoja

 

Varallisuudenhoito


Varallisuudenhoitopalvelumme tarjoavat monipuolisia säästämis- ja sijoitusvaihtoehtoja asiakkaidemme vaihteleviin tarpeisiin aina säästäjän rahastoista kattaviin Private Banking- ja Instituutioasiakaspalveluihin. Kesätyömahdollisuuksia meiltä löytyy varallisuudenhoidon alueella mm. sijoituspalveluneuvojan, analyytikkoharjoittelijan, rahastoassistentin sekä back office- ja middle office -toimihenkilön rooleissa.

Sijoituspalveluneuvojana vastaat sijoituspalveluiden sujuvuudesta ja erinomaisesta asiakaskokemuksesta konttoreissamme. Edellytyämme sijoistuspalveluneuvojilta intohimoa myyntityötä kohtaan sekä APV-1-sijoituspalvelututkintoa. Analyytikkoryhmän kesätyöntekijänä osallistut asiakasmateriaalien tuottamiseen ja markkinainformaation välittämiseen. Soveltuvien opintojen lisäksi toivomme sinulta voimakasta kiinnostusta niin asiakastyötä kuin osakemarkkinoita kohtaan.

Back office -toimihenkilönä hoidat esim. asiakkaiden päivittäisiä back office -tehtäviä tai vastuullasi olevien rahastojen tai korien arvonlaskentaa tai keskistettyjä arvopaperikauppa-  ja johdannaisprosesseja. Middle office -toimihenkilönä hoidat mm. arvopaperidatan päivittäisiä ylläpito- ja hinnoitteluprosesseja, yhtiötapahtumien prosesseja tai sijoituslimiitteihin liittyviä tehtäviä. Rahastoassistenttina vastaat mm. rahastojen toimeksiantoprosesseihin liittyvistä tehtävistä. Soveltuvien opintojen lisäksi toivomme sinulta kokemusta arvopaperialueen tehtävistä. Lisäksi tehtävät edellyttävät sijoitusinstrumenttien teoreettista ja käytännön osaamista.

  

“Minulta löytyi jonkin verran aikaisempaa taustaa finanssialalta ja halusin päästä hakemaan lisäoppia varallisuudenhoidosta, joten päätin hakea kesätöihin OPlle. Työskentelin kesän asiantuntijana mielenkiintoisessa projektissa ja pääsin aitiopaikalta seuraamaan uuden asiakasomisteisen pankin syntymistä. Päivittäisiin tehtäviini kuului asiakkaiden neuvontaa monikanavaisesti niin konttorilla kuin puhelimitse. Parasta kesätyössä oli kuitenkin työyhteisömme, joka oli hyvin motivoitunut ja töitä tehtiin pilke silmäkulmassa. Pääsin myös vaikuttamaan omaan työnkuvaani ja eri projekteihin, joissa olin mukana.

OPlle kannattaa hakea kesätöihin, jos on kiinnostunut monialaisen palveluyrityksen tarjoamista haasteista. Kesätyöntekijältä odotetaan reipasta ennakkoluulotonta asennetta ja halua oppia uutta. OP panostaa myös jatkuvasti henkilöstönsä kehittymiseen sekä hyvinvointiin.”

— Ville Laitinen, #sijoitusneuvoja

Pääomamarkkinat


Kiinnostavatko sinua johdannaiset, valuutat, osakkeet tai bondit? Tarjolla on kesätöitä pääomamarkkinoiden eri osa-alueilla asiakasrajapinnassa, raportoinnissa ja back office -tehtävissä. Haemme kesätyöntekijöitä laaja-alaisesti eri alueille: johdannais- ja valuuttamyyntiin, osake- ja velkaemissioiden järjestämiseen, kvantitatiiviseen analyysiin ja ohjelmointiin, laskentatoimeen, riskienhallintaan sekä back officeen.

Edellytämme valittavilta henkilöiltä korkeakouluopintoja sekä vahvaa kiinnostusta finanssialaan. Tarkennathan hakemuskirjeessäsi, millä alueilla olet kiinnostunut työskentelemään ja miten osaamisesi tukee sinua tehtävässä onnistumisessa. Liitäthän hakemukseesi opintosuoritusotteesi.

“Päädyin hakemaan Middle Officen kesätöihin nähtyäni ilmoituksen matematiikan ja tilastotieteen laitoksen postilistalla. Vastasin kesällä päivätuloksen raportoinnista, minkä puitteissa pääsi tutustumaan pääomamarkkinoihin laajemminkin. Kesäharjoittelijoista pidetään Middle Officessa hyvää huolta esimerkiksi oman lukupiirin muodossa. Middle Officeen etsitään analyyttisesti suuntautunutta väkeä opintosuunnasta suuremmin välittämättä. Intohimoisesta suhtautumisesta SQL-tietokantoihin ei ole kuitenkaan haittaa.”

— Niko Ilomäki, #riskiasiantuntijaharjoittelija

“Hain OP:n pääomamarkkinoiden kesätöitä saadakseni rahoituksen opintojani vastaavaa työkokemusta. Minulla ei ollut varsinaisia ennakko-odotuksia back office-työtä kohtaan, joten oli mukavaa päästä tutustumaan uusiin haasteisiin ja kehittämään itseään puhtaalta pöydältä. Parasta työssäni ovat olleet mahdollisuudet kehittää tiimimme prosesseja, ja mahdollisuudet osallistua pienkehitysprojekteihin. Sain kesän jälkeen mahdollisuuden jatkaa työskentelyä opintojeni ohessa ja haemmekin jälleen ensi kesäksi huipputyyppejä joukkoomme; Pääomamarkkinoiden BO-puoli tarjoaa monimuotoisia työtehtäviä erityisesti ongelmanratkaisijoille ja kehittäjähenkisille tyypeille. Mikäli työ kaupankäynnin prosessien tuntemisen ja erilaisten kehitysprojektien parissa kiinnostaa, suosittelen ehdottomasti hakemaan meille töihin.”

— Meri Mäntylä, #arvopaperitoimihenkilö

Lakiasiat

  
Lakiasioiden kesäharjoittelijat pääsevät meillä erittäin monipuolisiin tehtäviin pankkitoiminnan, varallisuudenhoidon, vahinkovakuutuksen sekä perintäpalveluiden parissa. Lakiasiat-toimintomme tarjoaa juridista tukea OP Ryhmän liiketoiminnoille ja hallinnolle sekä perintäpalveluita eri liiketoiminnoille.

 

Talous

__
Taloushallintopalveluidemme kesätyöntekijät sijoittuvat mm. laskennan, laskutuksen ja selvittelyiden tehtäviin. Nämä tehtäväkokonaisuudet koostuvat esimerkiksi asiakasyritysten ulkoiseen laskentaan, täsmäytyksiin, kuukausikaton kontrolleihin ja seurantaraportointiin, vakuutusten laskuttamiseen ja rahaliikenteeseen liittyvistä käsittelytehtävistä sekä vakuutusyhtiöiden arvopaperikirjanpitoon ja viranomaisraportointiin liittyvistä töistä. Meillä siis riittää mielenkiintoisia ja vaihtelevia kesätyömahdollisuuksia, jotka soveltuvat taloushallinto-opintojen eri vaiheissa oleville opiskelijoille.

 

“Hain OPlle kesätöihin, koska OP kiinnosti yrityksenä ja itselläni oli positiivinen kuva OPsta työnantajana. Tavoitteenani oli työllistyä OPlle valmistuttuani ja uskoin kesätöiden olevan oiva ponnahduslauta tavoitteen saavuttamiselle. OPlla työskentely on mielekästä, koska ympärilläni on aina asiantuntevia työkavereita, jotka auttavat ongelmatilanteissa. Lisäksi olen saanut paljon vastuuta työtehtävissäni ja olen päässyt kehittämään koulussa opittuja taitoja. OPn taloushallintopalvelut tarjoavat monipuolisia kesätyötyötehtäviä, joissa hyvä perusosaaminen laskentatoimesta on eduksi.”

— Mika Uotila, #kirjanpitäjä

Kehittäminen ja teknologiat

__
Kehittämiseen ja teknologioihin liittyvissä kesätöissä pääset näkemään, miten tulevaisuuden palveluja kehitetään asiakaslähtöisesti ja miten suuren finanssitoimijan IT toimii. Panostamme uuden kehittämiseen ja olemassa olevan ylläpitoon, joten tarjolla olevia tehtäviä on laaja valikoima. Tule kanssamme rakentamaan palveluita, jotka muuttavat asiakkaidemme maailmaa helpommaksi!

 

“Sain vinkin tuttavaltani, että OP hakee testaajia kesätöihin. Tulin valituksi ja kesä piti sisällään testaamista mielenkiintoisissa ja vaihtelevissa projekteissa, joiden kautta pääsin oppimaan paljon uutta. Yllätyin positiivisesti varsinkin työn joustavuudesta sekä OPn rennosta ja hyvästä työilmapiiristä. Uskallan suositella OPta kesätyöpaikaksi kaikille rohkeille, huumorintajuisille sekä sosiaalisille henkilöille!”

— Marja-Liisa Varila, #testaaja

Muut

Edellä mainittujen roolien lisäksi haemme kesätyöntekijöitä mm. viestintään sekä assistentti- ja käännöspalvelutehtäviin.
Tarkennathan hakemuskirjeessäsi, millaisista tehtävistä olet kiinnostunut.

Huomioithan, että paikalliset Osuuspankit saattavat hakea keskusyhteisön kanssa samoille paikkakunnille kesätyöntekijöitä. Löydät alta sekä keskusyhteisön että Osuuspankkien kaikki avoimet kesätyötehtävät.

Avoimet kesätyöpaikkamme

Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia kesätyöpaikkoja. Palaamme asiaan jälleen vuoden 2018 alussa.

Uudistuva OP

OP on uuden tulevaisuutensa äärellä. Tulevaisuuden OP on monialainen palveluyritys, joka tuottaa ja kehittää modernien pankki-, varallisuudenhoito-, vakuutus- ja terveydenhoitopalvelujen lisäksi myös asumisen, liikenteen ja turvallisuuden palveluja ja palvelukokonaisuuksia yli neljälle miljoonalle asiakkaallemme.

Olemme vahvasti arvoin johdettu osuustoimintaan perustuva perhe, joka tarjoaa asiakkailleen palveluja arkeen ja tukea elämän suuriin käänteisiin. Kaikkea toimintaamme ohjaa ihmisläheisyys, yhdessä menestyminen ja vastuullisuus. Meille rohkeus tarkoittaa muutosvoimaa – yhdessä asiakkaidemme kanssa rakennamme uudenlaista OPta ja uutta Suomea.

Me näytämme suunnan. Ja siksi OP on Suomen kiinnostavin paikka olla töissä.